diumenge, de novembre 25, 2012

125è aniversari de la mort del poeta del Vallès


El proper dia 1 de desembre de 2012 a les 12 hores a l’Era de Can Sauri, poetes com Anna Ballbona, Pau Gener-Galin, Esteve Plantada, Ivette Nadal i Anna Aguilar-Amat faran un homenatge en el  125è aniversari de la mort del poeta del Vallès, en Francesc Casas i Amigó.



El 15 de setembre de 2008  vaig publicar una petita nota sobre aquest artista literari, el qual  podem veure clicant aquí . En ell es fa referència a la possibilitat que el poeta del Vallès pogués haver nascut al veïnat d’Alfou, una dada que no es podia confirma per la destrucció dels arxius parroquials durant la  guerra civil.

Miquel Comas, fill de Pere Comas i Duran del qual vaig extreure la informació de l’article esmentat, s’ha posat en contacte amb mi i m’ha demanat que es publiqués una nota seva:

“És criós que un dels textos que indiquen que en F. Casas és fill de Vilamajor és el nomenclàtor oficial dels carrers de Barcelona. Podien haver mirat el Registre Civil, de l'any 1859 i haurien vist que en el foli 843 hi ha la inscripció del naixement de Francesc Casas i Amigó, el dia 22 d'abril de 1859, fill d'Antoni, torcedor de seda i de Serafina, ambdós de Barcelona i residents al carrer Comtal, 5, 3r. Va sr batejat el dia 24 a la parròquia de Santa Anna”.

I ens adjunta la partida de naixement.


Des d’aquestes pàgines agraeixo al Miquel la seva col.laboració.